Sunny day.

17,20


~~~~

Nu ska jag strax sticka ut på en snabbvända med Donsen.
Har varit helt underbart väder hela dagen... vet inte om det kan bli bättre än så här. Alldeles lagom varmt också.

Pappa och farmor har varit här en sväng idag, kaffe och kaka på farstubron är inte fel, inte heller fel med pappas galna skogshuggarhistorier som man får sig en massa goda skratt av.

Tack Hanna och Fredrik för dopet i går!

Mm, kan nog bli ett till inlägg om ni har tur. Nu...ut!
Förresten, dom visar en av mina absoluta favoritfilmer nu på TCM. Borta med vinden! Finns ingen underbarare. Ska snart titta lite på den.

Kram så länge sötisar ♥

Veckans lista.

14,59

~~~~

Veckans bästa: flytten är klar!
Veckans sämsta: flyttstädning.
Veckans låt: Sonata Arctica-Sing in silence
Veckans snällaste: mormor som hjälpte mig att städa lägenheten.
Veckans händelse: Edits dop i morgon.


Ni har väl inte missat...

14,54

~~~~

...Hm:s underbara heminredning, om så är fallet klicka genast på
HM Home
Där kan ni bland annat hitta denna fina pläd och kuddfodral.









bilder lånade från hm.com

I kväll.

14,38

~~~~

I kväll blir det bara en massa mys. Mys bestående av detta:

Först tacos, mums!



Efter detta flera roliga tvprogram!

Svt repriserar Pistvakt och...



...underbara Sjukan! Zappa över till Svt 1 kl. 20 i kväll.



Efter skrattfesten kan ni tillsammans med supersnygga Carina Berg bekanta er med Runar Sörgaard. Slå över till Tv 4 kl 21,30!



Slutligen, ta ett besök hos La Ink och supercoola Kat Von D och söta Pixie. 23,00 på Discovery!



bilder lånade från svt och google.


Varning för fyrkantiga ögon efter denna kavalkad av tvtittande, men vem kan missa detta? Inte jag i alla fall, jag kommer att sitta bänkad.

Trevlig fredagkväll!


KRAM

Släktforskningen.

16,22

~~~~

Mer om släktforskningen kommer här.

Har börjat med mammas sida, eller mormors sida mer. Har kommit så långt som till mormors mormors mor och far och mormors morfars far och mor. Det är så otroligt intressant. På alla förfäder kan man hitta information om yrke, vigslar, var de bodde, om de har flyttat och när dom dog samt dödsorsak och hur många barn de fått osv.

Jag har även för kul tittat litegrann på farmor och farfar med, hittade både farmor och farfar direkt i kyrkoböckerna. När jag känner mig klar med mormors/mammas sida ska jag fortsätta med pappas sida. Det skulle bli lite rörigt om jag tittade på allt samtidigt =)

denna hemsida släktforskar jag, riksarkivet. På riksarkivet kan man hitta dödböcker, vigselböcker, folkräkning, husförhörslängder och födelseböcker samt en massa annat. De har lagt ner ett enormt arbete med att scanna in alla böcker på nätet. Det finns även andra hemsidor man kan forska på som tex genline.se och på kindo.se kan man gratis lägga upp sina släktträd.

Om ni kikar in på svt och går vidare till svt play kan ni se alla avsnitt av "vem tror du att du är?" där kändisar har släktforskat. Till min stora lycka kommer svt att sända nya avsnitt =) Det var så jag inspiration att äntligen komma i gång på allvar med min släktforskning, Har velat börja länge men det har liksom inte blivit av förrän nu.

Ett tips om ni vill börja släktforska är att fråga sina föräldrar eller mormor och morfar till exempel om de vet något om äldre släktingar. Det är en bra början och det är lättare att gå vidare om man vet litegrann innan. Samt att bestämma sig för vilken gren av släkten man vill börja med för att det inte ska bli för rörigt, för jag kan försäkra er om att det är tillräckligt svårt att hålla isär alla namn och årtal i en gren av släkten =)

Kommer uppdatera bloggen med mer om släktforskning sedan.

Kram ♥

Vill ha.

23,33

~~~~

...en ny bikini. Vilken tycker ni är snyggast?


























bilder lånade från lindex.com


Äntligen, eller?

22,36

~~~~

Åh äntligen ett blogginlägg tänker ni läsare nu...eller kanske inte. Tss, jag har väl inga läsare kvar nu efter detta långa blogguppehåll på nästan en månad. Men statistken visar att det är i alla fall några varje dag som kikar i på min blogg, väldigt få just nu dock, haha...men besökarna här ska bli fler! Hoppas jag. Krävs att jag bloggar lite mer först bara =)

Jaha, så varför bloggar jag inte då? Joo, jag har sjukt mycket saker att göra just nu. Är mitt uppe i flytt (till Knåda). Har flyttat i hop med världens underbaraste vackraste och bästa! Plus en massa annat, samt att jag varit förkyld i flera månader och verkligen inte kännt mig på topp...sen mår jag inte så himla bra på jobbet nu heller, fast det är ju verkligen inte alls en nyhet för er som känner mig.

I kväll har vi käkat hemmagjord pizza hos Niklas familj. Mycket gott... fick även i mig ett glas rött, kaffe, vindruvor, läsk och godis. Nu sitter jag här, N ligger i soffan med Donnan.

Vi har såklart hunnit bli helt klara med vår renovering av vardagsrummet som jag skrev om mitt sista inlägg. Jag lovar att det kommer bilder på det snart. Lovar, lovar, lovar =)

Vad mer har jag att förtälja då? Hmmm... det har hänt så mycket sen sist så jag kommer inte i håg allt.

I morgon kommer mormor och morfar hit, Sara, Niklas syster, ska vi säga att vi är svägerskor Sara? haha, låter så gammalt med svägerskor och Niklas mamma Britt-Mari. Ska äta lite tårta och fira min födelsedag lite i förskott. Fyller ju år på en tisdag...himla tråkig dag att fylla år, har alltid gett mig själv i present att vara ledig på min födelsedag när den är en vardag, men inte i år. Kvällen ska vi ägna åt bio, första biobesöket på tre år tror jag. Filmen för kvällen är Småstadsliv 2. Hihi vad jag har längtat. För er som inte sett ettan...SE DEN FÖR TUSAN HAKAR!!!  Kolla in
detta eller det här

Helgen för två veckor sen var jag i Gävle med sötaste Malin. Vi hade så otroligt roligt. Tack gumman för den bästa lördagen på mycket länge!

Finns säkert en massa mer grejer jag skulle kunna skriva ner i den här updaten. Men men. Nu får det räcka såhär så länge.

Eller förresten, en sak vill jag berätta. Jag har börjat släktforska =) och jag är helt såld på det. Kommer berätta mer om det i ett kommande inlägg.

Kram. ♥