Gott Nytt År!

16,36

~~~~

Gott Nytt år! Bon Anné! Próspero año nuevo! Happy New Year!  Gutes neues Jahr! Stastny novy rok!


Förkyld.

12,53

~~~~

Ja, nog fan är jag förkyld IGEN, för jag vet inte vilken gång i ordningen detta år! Nu är detta år snart slut, bara några skälvande dagar kvar, sen är det 2009! Fattar ni, 2009? Helt jäkla otroligt tycker jag, nästa år går vi in ett nytt decenium, otroligt att det snart gått tio år sedan millenieskiftet. Kommer för övrigt aldrig glömma millinieskiftet, låg i världhistoriens influensa hemma hos mormor och morfar, vi var alla tre jättesjuka, värst var det för morfar som nästan låg medvetslös men vägrade att åka till sjukhuset! Nyårsaftonen minns jag inte mycket av, feberyra och över 40 graders feber...

Jag hoppas i alla fall att jag blir bättre till nyårsafton, inte kul att ligga sjuk då. Nyårsaftonen kommer att gå av stapeln i Lillbo (Edsbyn) tillsammans med vänner till Niklas. Det skall bli jättekul att få lära känna nya människor. Ser verkligen framemot det.

I morgon bär det av till Sundsvall för en natts hotellvistelse och shopping på tisdag,
Birsta here i come! Hotellet vi ska bo på ligger precis intill Casinot, vääääldigt centralt och bra. Gissa om jag ska vräka mig på frukosten!  Det här hotellet ska vi bo på.

Julhelgen blev väldigt lugn och fridfull precis så som jag ville ha det. Gröt hos mormor, middag, Kalle Anka och hans vänner, julklappar hos Niklas helmysiga familj. Juldagen med en maaaaassa nytt folk, oändligt mycket mat, godis och efterrätt. Annandagen hos mamma med mera mat, mys och körslaget.

Just det, körslaget, vet inte om jag berättat det tidigare, men jag var där och provsjöng! Otroligt att jag vågade det, konstigt nog var jag inte ett dugg nervös när vi, jag och fyra till gick in till den första ursållningen och sjöng, jag tog mig "bara" dit men jag är ändå sktinöjd med min insats!

Mamma! Tack och åter tack för julklappen, jag är fortfarande förstummad och helt överlycklig!

Donna ligger som en död sill bredvid mig i soffan, hon har inte rört sig på flera timmar, bara ligger och tittar lite eller sover. Helt otroligt lugn... Min älskade lilla gumsa.

Hm, det är otroligt vackert väder ute och jag kan inte gå ut för denna skitförkylning, MORR!!! Sitter och tittar ut och tjurar... Mina bästa vänner just nu är näsdukar, flera olika sorters nässpray, vatten, försvarets hudsalva, halstabletter och alvedon. Tur det finns TV och internet... Älskling är ute och åker skoter med några vänner, vilken lycka!

Humn, nyår innebär ju nyårslöften, men jag för min del tänker inte avge några löften, brukar ändå sluta med att man bryter dem. Kanske bara skall lova att jag skall bli bättre på att blogga. Vi får se... Tänker ni avge några nyårslöften?

Nej, nu ska jag läsa lite bloggar, zappa och tjura lite till...

Pussar och kramar! <3

Hektiskt.

11,44

~~~~

Så var det helt plötsligt bara FEM dagar kvar till dopparedagen. Jag som trallat runt i min egna lilla värld och tänkt "det är långt till jul, jag hinner allt jag ska göra innan dess". Jomen visst ja, nu har det hopat sig med massor av saker som jag ska hinna med istället! Det är så typiskt mig att tänka såhär...är jag en tidsoptimist månne? Haha, börjar nästan tro att det är så... :-)


Såhär ser det ut för mig fram till jul:

  

Lördag: Sova ut (hoppas jag, brukar inte kunna sova så länge nu för tiden). Sedan på Em runt 13,15 skall kören vara samlad i kyrkan. Vi kommer att öva fram till ca 15,30-16. Kl 17 är det julkonsert i Arbrå kyrka. Efter allt detta kommer jag med all säkerhet vara jättetrött så det blir slappa som gäller på kvällen. Förhoppningsvis får jag klä granen också! :-)


Söndag: Handla, lägga in sill, lägga in strömming, baka, städa och slutligen ha mormor och morfar på glögg.


Måndag: Hoppas på att få sova ut igen. Kolla sillarna och strömmingarna så de smakar bra. Kanske laga ytterligare någon rätt som får följa med till Knåda på julafton. Sen kanske lite slappa hopppas jag på Em och kvällen.

  

Tisdag: Handla julklappar eftersom jag inte köpt EN ENDA julklapp än. Som tur är det inte så många att handla heller, men det gäller ju att hitta DEN rätta julklappen till alla. Slå in klappar, packa kläder, samt hitta något att ha på mig på julafton/juldagen. SLAPPA och förhoppningsvis känna in julstämning.


Sedan kommer julhelgen och i år ser den ut såhär för min del:


Julafton: Grötfrukost hos mormor och morfar. Julmiddag hos Niklas familj.


Juldagen: Sova/slöa på fm sedan på em julmiddag igen hos en av Niklas kusiner och en massa släkt till honom.


Annandag jul: Annandagsderby på TV, heja Byyyyyn! Närå, bara skoja, eller gjorde jag det? ;-) jag är kluven, men eftersom det är hemmamatch för Bollnäs så vinner dom nog, hmm... sedan åker vi till Norränge och träffar mamman.


Sen ska jag andas ut! Vila, slappa, sega... Puuuuh!


KRAM! <3


Män nu läll...

12,06

~~~~

Hur i hela världens namn kan man döpa en unge till...A. Hitler...just det! Ni läste rätt! Hur sjukt får det bli...

www.aftonbladet.se/wendela/barn/article4021632.ab

Nedräkning...

14,24

~~~~

Knappt.... 1...2...3...4...5 dagar kvar till 18 urhärliga dagars ledighet! =)
Längtar så... Är så trött så trött, såååå trött...

KRAM <3

Julstämmning.

11,33

~~~~

I bland blir jag ju bara så less, när jag väl börjat känna julstämning måste någon förstöra den. Varför är det alltid så? Varje år samma sak och det gör mig galen! Kan jag aldrig få må bra inför julen? Jag vill helst gå i ide från den tjugotredje till efter alla julhelger. Tänker inte gå in på vem jag pratar om men det är personer som är viktiga för mig och som jag vill träffa på julafton. Jag frågade om julafton, men personen i fråga visste inte därför att den person hon ansåg viktigast att få träffa i jul hade hon inte talat med ännu. Nähä? Men jag då, och flera andra i hennes närhet, är vi inte viktiga?! Ååååh, sådana där uttalanden kan göra mig helt skogstokig. Jaja, får väl försöka glömma det och ändå åka dit med ett påklistrad leende och fejkat julmysglitter i ögonen på julafton... *morr*


Nu ska jag sluta klaga, gnälla och morra. Det är bara så skönt att få skriva av sig! Julen kommer nog ändå att blir bra... det löööööser sig, som det alltid brukar göra.


I går kväll blev jag ändå glad igen när jag kom hem, min brudorkidé som jag väntat på att den ska slå ut sedan i augusti har börjat fälla ut sina små kronblad, den ena knoppen. Oj, vilken lång mening det blev där då =) äntligen, äntligen slår den ut! Som jag har väntat. Lagom till jul kommer den stå ståtlig och vacker i full blom. Jag såg att stängeln kom strax efter att jag flyttade in i min lägenhet och jag tittat, väntat, tittat och väntat ändå mera. Äntligen! =)


I dag på eftermiddagen ska jag till läkaren, sedan är jag ledig. Slutar egentligen 17,30 idag men eftersom jag till sjukan så blir jag ledig från kl. 13. Underbart! Efter läkaren styr jag kosan till KnöaHian. Eller ja, KnådaHian =) hem till min underbara älskling. Ska bara stanna på vägen upp och handla lite glögg, frukt och choklad till helgen.


Nä nu så, får det vara bra för denna gången.


KRAM <3


Kallt.

08,38

~~~~

Kallt idag, och resten av veckan ska det också vara kallt, tack för det =) jag vill ha snön kvar. Det är så otroligt vackert ute nu, vitt och frostigt överallt, men det finaste av allt är nog "upplegan" på träden. Allt är så underbart vackert och jag blir så lycklig och glad av allt det vackra.

Slänger i mig lite frukost på jobbet innan jag ska in i telegon och börja plocka samtal. Det ringer något så fruktansvärt. Sista  veckorna har varit ett rent helvete... Bara nio arbetsdagar kvar nu till arton dagars ledighet, nedräkning pågår!

Hm, ja...nä jag skulle kunna skriva massor om vad som hänt sista två månaderna men... ni får vänta ett tag till så kanske det kommer en uppdatering bakåt så att säga.

Lägger med en bild från när vi var upp på Räkaklitt... Bilden är tagen av mig =)

Niklas på Räkaklitt, slutet av oktober.



KRAM <3

Snö, snö mera snö!

13,58

~~~~

Ja, tydligen ska det komma mera snö under eftermiddagen/kvällen/natten! Helt underbart säger jag! Mera snö tack =) minst en meter!

På den här sajten...
www.yr.no kan du föja vädret för just din ort. Den brukar stämma på timmen nästan jämt! =)

Riktigt kallt idag också, måste vara 10-12 grader i Arbrå nu plus att det blåser så det känns som 15-17 grader kallt. Brrrrr! =) Men jag klagar inte eftersom höst/vinter verkligen är min tid på året. Då mår jag som bäst hur konstigt det än låter =)

Nej nej, jobba nu!

KRAM <3

Veckans bästa.

09,27

~~~~

Veckan är ju inte slut än men det får bli en veckans bästa-lista ändå.

Här kommer den:

Veckans bästa:
Älsklingen, snön, kören, adventsmys, julbord i kväll, sova hos mormor i kväll.
Veckans sämsta: Snöblandat regn, skrapa is, älsklingen borta över helgen. Strul med autogiron efter bankbyte, internet borta hemma och dålig service från både bank och telia.
Veckans låt: Bered en väg för herran.
Veckans sms: "Hej tjejen! Du inte har du en såg?"
Veckans mms: Tessans godnatthälsningar.
Veckans knäppaste: Pappas infall att ta en sistaminuten till Thailand i lördags och bli borta till 14/12, fast han var där för en månad sen och han skall dit igen den 18/12 och stanna där till 11/1. Man blir förvirrad minst sagt. Frågan är vem som är mest förvirrad, jag eller pappa?

Jaha, det var listan det! =) ni får nöja er så för denna gången!

Kram <3