Extra.

12,22

~~~~

Att jag slutat snusa under året tycker jag är värt extra uppmärksamhet och ett eget inlägg :-D
Och ja, jag tycker att jag är JÄTTEDUKTIG som lyckas med det också. Skryter gärna lite om det, hahaha! Nej då, men det är klart att man ska klappa sig själv på axeln då och då för att orka vidare! Kom i håg att göra det ni med!

Men värt att tillägga också...jag är sjukt sugen på snus HELA tiden, precis hela tiden. Det är det som är det jobbiga, inte att jag slutat i sig som är jobbigt tycker jag.

Nu ska jag inte tjata mer om detta :-D



Nu ska jag plocka lite sedan leta något fint att ta på mig och sedan göra mig i ordning!

/ E

Nyårsafton.

11,10

~~~~

Årets sista skälvande dag :-D

Detta blir bara ett kort inlägg så länge... Jag filar i tanken på ett inlägg som kanske kan uppfattas som provocerande :-D det gillar jag. Men jag funderar vidare på det en stund till.

Nu ska jag och Donna gå ut och hänga upp fågelmat i lilla äppelträdet. Sedan tar vi en liten promenad när det äntligen är mildare!



Kvällens bubbel, Törley Rosé Charmant.




2011 låter fint, eller hur? Ett nytt decenium! :-)
Jag hoppas 2011 blir än mer fantastiskt än 2010... Något säger mig att det kommer bli så också!

Jag avger aldrig nyårslöften, gör ni det? :-) jag tycker det är rena dumheten att stå på nyårsafton och skandera och lova en massa. Det kan bara bli galet... Bättre tycker jag att i så fall att för sig själv ge ett nyårslöfte.

Nu ut, sedan leta rätt på en klänning för kvällen.

/ E ♥

Fyndat.

23,08

~~~~

...Närmare bestämt på Erikshjälpen. Idag fanns där precis hur mycket som helst och jag ville inte åka därifrån! :-( men jag är ju inte gjorde av pengar så jag fick begränsa mig...även om det är billigt på "Eriks" så plockas det på i pengar till slut om det finns mycket fint.

Sakerna:

3 st ovala skålar i färgat och vitt pressglas.
3 st udda gamla kopparlock.
2 st gamla mässingsljusstakar för julgransljus.
3 st udda fat ( till en hemlig present :-)
2 st mässingsljusstakar (också till det hemliga)
1 st sockerströare i pressglas.
1 st ljuslykta från Dixie.
1 st stekgaffel.
2 st små brickor.
1 st svart kuvertväska i krokolack :-D den KUNDE jag inte gå förbi!

Tror det var det hela :-) just ja, Niklas hade med sig en plättlagg ut.

/ E

Anno X.

20,49

~~~~

Januari: Sjukt mycket vinter, sjukt mycket kyla. Huvva huvva. Men vad hände? Hela jag är ju ett senilsnöre så hur i hela fridens dagar ska jag minnas vad som hände för ett år sen??! Jaja. Jag ska försöka... :-) januari... hm! Fan, det är blankt. Vi hoppar januari... eftersom jag inte minns något måste det ha varit dödligt trist då? Edit K fyllde ett år!

   
 Min gammelmormor som dog i slutet av slutet av december 2009 tände jag ett ljus i flera veckor i denna ängelljusstake. Den brinner i skrivandets stund också.


Februari: Vårlängtan och saknad av dagsljus, vinterdeppad och sjukt less på allt! Trött jämt, kronisk trötthet. Somnar överallt, i bilen, på jobbet, ja överallt. Börjar fundera på vad som är fel med mig...

 Tulpaner är min färg i mörkaste och kallaste vintern. En fräsch bukett sprider värme och färg när jag fryser som mest.

Mars: Fick träffa en av dom bästa i mitt liv...nämligen Jenny! ♥ Fina, fina du! Du vet väl om hur mycket du betyder för mig? :-)
Vad mer, utflykt med skotern med grillning och goda vänner. Maskerad med filmtema, jag gick som Mimmi Pigg. Matilda fyllde hela fyra år och på kalaset fick jag ett nytt namn: Mickelina! Sen nådde mars sitt slut.

 Äntligen blev det vår!

April: Påsk i Linköping. Älskar dig Tessan, du är en stjärna!
Sen då? Sista april hos Jenny och Johan. Slutade snusa!!! Hurra för mig. Det hände såklart en massa annat i april också, men just nu sviker minnet.

Maj: Fyllde år, 26 år ...närmare 30 än 20 :-P är det kört nu? Noja? Nej, inte över åldern i alla fall.
Jag och Niklas var i Rättvik på marknad och köpte korv och kola :-P 14-15/5 var jag och mormor snabbt upp till Nordingrå för att mormor skulle kunna vara med på gammelmormors bodelning. Tv-höjdpunkt: The Tudors säsong 3. Lite middag en helg med Andreas och Elin i samband med min beklagelsedag, supertrevligt, undrar om inte Elin och jag blev väl fulla? :-D
Jag och hjärtat var till Albertina och åt en fin måltid, det fick jag i present... :-)

Juni: Lillebror Christoffers student och studentbal, fantastiskt! Självklart grinade jag och fotograferade en sanslös mängd bilder på min fina bror.
Äntligen sommar! Midsommar firade vi i Linköping med tradiotinellt Midsommarfirande och sedan grillning, underbar helg, vi var även till Vadstena. Donna fyllde fyra år. Så, där hade alltså halva 2010 passerat.

Juli: Galet varmt, bad på orbaden med Mallan enorm längtan till semester. Fest hos Helmer med en massa roligt folk, vi åkte hem sent/tidigt på natten/morgonen på cykel. Helt galet rolig fest! och sen äntligen äntligen sista helgen i juli kunde jag fira semester! Den firades med trav (V75) i Bollnäs.

 Utsikt från Hägget, Höga kusten.

Augusti: Semester, semester, semester! :-) Norrfällsviken, Trollarviken, Rotsidan, Ulvön. Underbart! Dessvärre blev jag sjuk och låg i tio dagar med förkylning och feber på min semestern så efter det blev det lite avslaget... 18/8 hade jag haft Donna i fyra år. Det får sammanfatta augusti.

September: Älskade september! Nu kom årets finaste tid, jag ÄLSKAR hösten.
Niklas fyllde år :-) min finaste mys! Även morfar fyllde år, närmare bestämt 80. Med fysik som en 60-åring och sinne som en 30-åring lever han, min vackra, fantastiska morfar! Grattis återigen.

Jag och Camilla åkte till Stockholm och var på Livrustkammaren, vandrade i gamla stan, fikade på Grilska huset som är inklämt på Stortorget och åt gott på Jensen (?) Böfhus, vi hittade även till Drottninggatan där vi strosade på enorma Åhléns City och sen kryssade vi över gatan i regnet och sedan in i S:t Klara kyrka där vi hade turen att komma i precis när en körensamble övade ett mycket vackert stycke sång. En fantastisk jag sent kommer att glömma!

Oktober: Min favoritmånad på året (förutom december) Jag och Jenny var på 24-timmars till Åland, Jenny igen igen! Gud så roligt och mysigt vi hade. God mat, goda drinkar, fantastiskt sällskap, Spa och...sjögång, en hemsk sjögång, men jag överlevde :-)

 Sista utposten innan öppet hav i Ålands skärgård, en fantastisk fyr.

Helgen efter åkte jag, Jenny, Johan och Niklas till Gävle. Grabbarna skulle till Biltema och vi till Plantagen och Blomsterlandet, ett jätteHemtex fick också ett besök.

Jag och Niklas hade årsdag 11/10, i dubbel bemärkelse, vi träffades då för två år sedan och året efter förlovade vi oss. Vi gjorde om våran första dejt igen, en måltid på Take Off i Bollnäs.

November: Jennys fest... :-) superkul, tack igen för festen Jenny :-)
En helg hos mormor och morfar. Några dagar i Linköping, jag och Tessan fick umgås själva för första gången sedan juli 2008... Sen då, jo första advent! :-) underbart, jag älskar advent. Julskyltning på Byn med Johan och Jenny.
Just det, jag sov med en grunka också som mätte sömnen, för att kolla om jag har sömnapné (har inte fått svar än)

 Frostbitna äpplen i november.

December: Julfest med jobbet, nykter sådan :-) blev mest mat och sedan hemresa. Mera advent, julstök, lucia, julkalendern... Och en sjukt dryg förkylning, ögoninflammation och bihåleinflammation.

Julhelg, underbart på alla sätt. Tiden gick dock för fort som vanligt.

 Nu är det jul igen och nu är det jul igen!

Sååå...nu så :-) detta tog sin lilla tid att sätta i hop (har fastnat  i TV:n några gånger)

Anno X, 2010, ett bra år!
2011 får bli ändå bättre, hurra hurra!

/ E ♥


Hej igen.

20,18

~~~~

Hanna :-) : Jo vårkatalog räknas...hihi.

Precis, jag tänkte fortsätta mitt inlägg om katalogerna... fast bara kort... :-)

Jag fick min första katalog (Jotex) i måndags...så jag hade visst fel...tss två dagar tidigare än jag trodde. Sedan kom Ellos, H & M samt Haléns på tisdagen :-D Sanslöst! Julhelgen hann knappt ta slut och två fina helger kvar :-) varför vänta till efter trettonhelgen? :-P

Årskrönika kommer snart...

// E

Noël.

22,21

~~~~
God jul!



/ E

En fundering.

00,23

~~~~

Undra sa flundra när första sommarkatalogen kommer? :-P

Dessa brukar börja dimpa ner när man minst anar och vill det. När vi som bäst vräker i oss julmatsresterna dyker dessa &%¤#( bikinibilder upp som ett brev på posten, bokstavligt talat... :-)

Och likaså på sommaren, när vi svettas som värst och gör allt för att försöka ta oss igenom den outhärdliga värmen kommer vinterkatalogerna med tips om hur vi bäst värmer oss i höstrusk, vinterkyla och säsongens nya färger.

Jag menar give me a break! Låt det vara vinter när det är vinter, våren kommer i sinom tid.

Jag tippar att första katalogen kommer...låt oss säga onsdag nästa vecka. Någon som sätter emot? :-D

Nu, god natt!

/ E

Isande.

00,08

~~~~

Jajamän, kallt ska det bli, isande kallt dessutom. Hemma laddar vi upp med att bära in ved för att hålla elden i gång hela tiden. Vi eldar alltid i kamninen under vintern men extra noggrannt nu med tanke på kylan som komma skall igen :-)

I morgon ska det vara minst 22-23 minus hela dagen här och så verkar det ska fortsätta julhelgen igenom, verkar dock kunna bli lite mildare på annandagen. Hoppas på det. Vi har redan haft köldknäppar, dessa brukar ju kunna komma runt nyår och sedan kunna hålla i sig. Nu har det varit ovanligt kallt länge och väldigt kallt för perioden som varit... minns inte att det varit såhär kallt före jul som nu. Gör ni det? Huvvaligen säger jag.

Hm... men det finns positiva saker med detta också! Innemys med glögg, brasa, levande ljus och gemenskap till exempel. Vad kan passa bättre i jultid?

Kram och god natt så hörs vi vidare.

/ E

P.S. Tack för alla julkort vi fått. Det värmer i hjärtat. Jag skickar inte särskilt många julkort, bara till några få släktingar som inte finns nära. Det betyder inte att jag inte tänker på alla som sänt oss julhälsningar. D.S.



Gran.

23,27

~~~~

Granen står så grön och grann i stugan, granen står så grön och grann i stugan! :-)
Ja, så är det. Nu står den här glittrig och fin, tänk att ett år återigen passerat! Helt ofattbart.
Det kan ju eventuellt komma några bilder på granen sedan. Kanske i morgon. För övrigt så barrar granen redan, men det hör väl till antar jag? Nedrigt är det i alla fall. Känns som att den åker ut med flygande fläng redan i trettonhelgen om inte barrandet lugnar ner sig.

Nu är det inte mycket kvar innan jag kan säga att jag är klar med allt. Har några punkter att pricka av innan bara :-)
Bland annat så återstår några julklappar att slå in :-) mys! ♥

Allt pyntande är då klart i alla fall :-) det är så mycket jul det kan bli nu här hemma. Eller så mycket som det får bli när jag gör det. Jag vill inte ha det övergjort, det ska vara alldeles lagom pyntat. Varken mer eller mindre. Det värsta som finns är plåtter! Usch :-S

Tänk, det snöar ännu. Det har formligen vräkt ner idag...jistanes! Om vi får en vit jul? Ingen tvekan :-)
Allt är mjukt inbäddat i ett vitt fluffigt täcke, det är så underbart! Tänk vad trist och mörkt det skulle vara om det inte var någon snö alls... :-)

Nu ska jag släcka ner och bädda ner mig bredvid den finaste ♥

Vi hörs i morgon. So long.
God natt.

/ E

Smörkola.

21,55

~~~~

Det har jag gjort idag. Choklad och polkasmak samt vanlig kola! Måste jag berätta om det blev gott eller? :-P ååååh...!


Smörkola

Det här behöver du:

Cirka 50 stycken

100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker

Såhär gör du:

1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.

2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.

3. Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. Rör ned valfri smaksättning (se nedan) eller behåll kolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.

4. Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.

Jag har hämtat receptet
här

Du kan förstås smaksätta kolan i oändlighet, det finns flera tips på sidan jag länkar till.


Jag har även gjort snickers och mandelsmassa i choklad. För några veckor sedan gjorde jag risbräck så nu får det räcka med julgodis :-D

Min snickers hittar du recept på i min blogg eller på sidan jag länkar till.

Utöver detta så har jag gjort köttbullar idag också. I morgon ska sillarna och strömmingarna göras. Sedan kommer skinkan, tjälknölen, rödbetssalladen, skinkfrestelsen... ja det stoppar nog inte där :-) men jag älskar att laga mat...rena avkopplingen när tiden finns :-)

Just det, jag ska baka också, vörtbröd och något mer :-)

Nu är det natta för idag!

Kram och godnatt.

/ E ♥


Fjärde advent.

21,09

~~~~

I dag har det varit en jättebra och fin dag på alla sätt och vis. Mormor och morfar har varit här och ätit lunch och fikat. De tog "hundrabussen" hit och de hoppade av i Ovanåker där hämtade Niklas upp dem. De var verkligen jättenöjda och glada när dom åkte hem igen... :-) å va lämpligt det var att ta bussen :-D skönt att de varit här också. Två av dom finaste människorna i mitt liv ♥
Vi fick förresten en väldigt gullig liten tavla av mormor och morfar, bilder kommer!

Dagen har även innehållit lite paketinslagning och pyssel. Bakat lite matbröd också. Niklas har tagit en gran och vi har skottat snö :-) samt att vi sett på en film, det höll jag på att missa... Bröderna Karlsson... MEN ja vilken sjuk film! Har ni sett den? :-P jag ska inte säga mer. Se den och tyck själva :-D

Jag har pratat lite med Tessan, skönt att prata av sig om ditten och datten. För kort samtal :-( men vi hörs igen finaste! ♥

Nu verkar det dock ha lugnat ner sig lite snöfronten... men det ska snöa även i morgon. På julafton sägs det att det ska upp emot 3 decimeter...? HJÄLP! Prognoserna ändras hela tiden, vi får väl se :-) kan ju i alla fall konstatera att Kung Bore har tagit ett järngrepp om oss i alla fall och han håller hårt kvar! :-)

Nu ska jag strax sova. Är helt slut som artist... Penicillinet gör sitt till också kan jag säga :-( fy fasiken. Skönt att lägga sig och bara slappna av och plana ut och sortera dagens händelser. Tar med mig tidningen som jag inte kunde motstå att köpa i går när jag "skänkte" Willys en hel förmögenhet :-) jag är hemskt svag för tidningar, det var dit jag ville komma. Usch vad jag surrar nu känner jag, bäst jag avslutar nu innan det spårar ur :-D

En sak till, 30/12 har jag varit snusfri i hela åtta månader! Hurra för mig :-D

/ E

Fin dikt.

20,58

~~~~

"Av ständig oro för stort och smått
jag blev alltmera en igelkott.

Gott folk som klampar min väg förbi
de viskar ofta om hysteri.

Och några talar om stämning
och de moderna om hämning.

Gott folk må prata vad helst dom vill:
mej kryper ingen för nära till.

Jag har en fullgod repertoar
av tricks och konster till självförsvar.

Jag önskar inte bli biten
fast jag är konstig och liten.

Ja, konstig är jag till övermått
och en besynnerlig igelkott.

Ty dessa spjut som jag sträcker ut
har genomborrat mej själv förut.

- Så ber jag, vänligen, bara
gott folk att låta mej vara."

Nils Ferlin.

Jag låter dikten tala för sig själv. Jag fastnade för den, älskar den.

/ E


Lista.

Dagens ord: Mat :-P allt har handlat om mat idag. Handlat mat, ständig hunger, vräkt i mig sjukt mycket tacos till middag :-P usch...
Dagens chock: Summan på matshoppingen. Hudge. Sjukt...
Dagens mys: Julpyntat hus. Saknas bara en glimmande gran nu.
Dagens drycker: Vatten, fanta, julmust, kaffe, vin.
Dagens känsla: Svårdefinierad.
Dagens piller: Gissa...
Dagens humör: Finfint fast med några dalar ner i lite mulna tankar. Nästan alltid såna inslag i mitt humör, dalar alltså.
Dagens musik: SR Klassisk jul.
Dagens bästa: Niklas ♥
Dagens sämsta: Det finns alltid något, eller brukar göra i alla fall. Men äh, inte idag :-) snart jul, jag är ledig. Så inget är sämst idag :-D
Dagens gos: Donna. Alltid dagens gos den lilla fluffen ♥

Sammanfattningen av lördagen den 18 december... tjipp.

// E

Gah.

19,52

~~~~

Äter penicillin just nu. Kåvepenin. Den starkaste sorten. Usch och blä och fy, Redan har magen kraschat. Jag behövde bara ta två ynka tabletter sedan var det kört. Och nej, jag kan inte äta A-fil eller hälsofil för mig veterligen finns inte det i laktosfria alternativ...

Hurra jag som ska äta skiten ända till juldagen! Grattis Evelina. Om jag är bitter? Ja, as hell!
Vaffan det räcker väl med inflammation i ögonen och och bihålor samt kass i hela kroppen, Behöver inte att magen lämnar in också... skit.

Dock är jag glad för att huvudvärken jag släpat på i snart två veckor börjar släppa... :-) tack gode gud för det!


Jä jä jä..


Inläggen ser märkliga ut. Ska försöka redigera dem senare.

// Pillertrillaren.

Förra inlägget.

19,38

~~~~

Jag vill bara klargöra en sak.
Mitt föregående inlägg är INTE riktat mot någon enskild person.
Så är det.
Helt enkelt.
OCH det kan handla om precis vad som helst.
Eller om vem som helst.
Sen om någon känner sig träffad.
Fine, det kan jag inte hjälpa.
För det är inte riktad mot någon särskild.

En sak till.
Jag har inte dåligt samvete för inlägget.
Jag står för vad jag känner.
Varenda ord är sant.
Skrivet rakt ur hjärtat.
Tyck vad ni vill.
Eller tro vad ni vill.
Det är er sak.
Inte min.

Tack.

...

23,26

~~~~

En känsla av tomhet sprider sig i min kropp.
Jag kan inte vara glad.
Nej,
Det går inte.
Jag K-A-N inte vara glad.
För din skull.

Fråga inte.
Jag kan inte berätta.
Vad det handlar om.
Om ni frågar.
Kommer jag inte svara.
Jag kommer inte att berätta.
I alla fall inte för vem som helst.
För.
Ni kommer inte att förstå.

Tomhet.

...